Paroc BLT9 kőzetgyapot granulátum

img_30.jpg

A Webinsulation Kft Magyarországi forgalmazója a befújható nem éghető kőzetgyapotnak. A befújható speciális kőzetgyapot szigetelés ,egyik legnagyobb szállítója a magyar építőipari piacon.

Finn gyártási technológiára alapuló, tökéletes hőhídmentes szigetelést kínáló kőzetgyapot granulátum, amely a skandináv államokban igen kedvelt hőszigetelő anyag . Kiválóan alkalmazható tetőterek, padlásfödém, átszellőztetett hidegtetők esetén is, mint kiváló és tartós hőszigetelő anyag.

A kőzetgyapot hőszigetelő képességét a kőzetszálak között található legtermészetesebb szigetelőanyag, a levegő biztosítja (A zárt cellás műanyaghabokban általában nem levegő, hanem más gáz, újabban például szén-dioxid, vagy - különösen a korábban gyártottak esetében - freon hőszigetel.). Mivel a levegő a kőzetgyapot szigetelőanyag szálai között természetes módon van jelen, ezért hőszigetelő képessége az épület teljes élettartama alatt állandó. A 'PAROC' kőzetgyapot finom szálszerkezetének és viszonylag magas testsűrűségének köszönhetően a szálak közötti levegő megközelítőleg nyugalomban van. A kőzetgyapot hőszigetelő képességét befolyásolja, hogy vízszintes vagy függőleges felületet hőszigetelnek vele, hogy a felülete áramló vagy nyugalomban lévő, nedves vagy száraz levegővel érintkezik.

A PAROC kőzetgyapot általános tulajdonságai:

Szervetlen szilikátszálas anyag.
Nyitott szálszerkezetű, a kőzetszálak egyenletes, finom eloszlásúak.
A rugalmas, hajlékony kőzetszálak átmérője 6...10 µm.
Éghetőségi besorolása: nem éghető (A1).
Vegyileg közömbös, környezetkímélő, a vele érintkező anyagokat nem korrodálja.
Kiváló hőszigetelő képességű: hővezetési tényezője +10 °C középhőmérsékleten, laboratóriumban mérve, a testsűrűségtől függően 0,031...0,036 W/mK.
Kitűnő hangelnyelő tulajdonságú, jó rezgéscsillapító képességű.
Alacsony páradiffúziós ellenállású: páradiffúziós tényezője 0,029...0,032x10-9 kg/msPa, a testsűrűségtől függően.
Méretstabil, nem zsugorodik.
Élettartama a szilikát jellegű építőanyagok élettartamával megegyező.
Korhadásálló, gombák, rovarok, rágcsálók nem támadják meg.

blt9.png

Az egyes szerkezetekre vonatkozó hőátbocsátási értékek ismeretében számítható a PAROC kőzetgyapothőszigetelés minimális vastagsága.Megjegyezzük, hogy célszerű ennél vastagabb hőszigetelő réteget figyelembe venni, hiszen ennek révén nemcsak az épület hőveszteségét lehet hatékonyan csökkenteni, hanem az elmúlt évek hazai tapasztalatai alapján – mivel a PAROC kőzetgyapot termékek ára az adott épületszerkezet megvalósítási költségeinek csupán töredéke, 5...10%-a – a hőszigetelés beépítési költségei viszonylag hamar, néhány év alatt megtérülnek. Ezt az előnyt a fűtési költségek szinte állandó növekedése csak fokozza.

tb1a.png

Anyagszükséglet (20cm vastag szigeteléshez):9kg/m2      U=0,18W/m2K

Legfrisebb Hírek