Befújásos kőzetgyapot szigetelés

padlasfodem.png tetoter.png fal.png


Az alapanyag a finn gyártási technológiára alapuló, tökéletes hőhídmentes szigetelést kínáló kőzetgyapot granulátum, amely a skandináv államokban igen kedvelt hőszigetelő anyag. Kiválóan alkalmazható tetőterek, padlásfödémek, átszellőztetett hidegtetők esetén is, mint kiváló és tartós hőszigetelő anyag.
A kőzetgyapot hőszigetelő képességét a kőzetszálak között található legtermészetesebb szigetelőanyag, a levegő biztosítja. (A zárt cellás műanyag habokban általában nem levegő, hanem más gáz, újabban például szén-dioxid, vagy – különösen a korábban gyártottak esetében – freon hőszigetel.)

Mivel a levegő a kőzetgyapot szigetelőanyag szálai között természetes módon van jelen, ezért hőszigetelő képessége az épület teljes élettartama alatt állandó. A kőzetgyapot finom szálszerkezetének és viszonylag magas testsűrűségének köszönhetően a szálak közötti levegő megközelítőleg nyugalomban van. A kőzetgyapot hőszigetelő képességét befolyásolja, hogy vízszintes vagy függőleges felületet hőszigetelnek vele, hogy a felülete áramló vagy nyugalomban lévő, nedves vagy száraz levegővel érintkezik.
gép.png
A technológia alapja egy svéd gyártó által speciálisan kifejlesztett berendezés, melyet egy dízelmotor hajt így nincs szükség külső energiaforrásra a működéshez. A szigetelőanyagot a gép fellazítja és egy nagynyomású kompresszor segítségével 100 mm átmérőjű csövön keresztül juttatja el a szigetelendő területre. A kompresszor képes akár 40 méteres magasságba is feljuttatni a szigetelőanyagot.

A befújásos szigetelőanyag-beépítés magas szintű termelékenysége mellett garantáltan hőhíd- és résmentes kitöltést biztosít, minden sarokban és zugban, a nehezen megközelíthető helyeken is.
Legfőbb előnye az ülepedés biztosság és résmentes kitöltés, ami jelentősen növeli a szigetelés összteljesítményét.
További előnyei közé tartozik, hogy munka közben és a munka végeztével a helyszinen hulladék és egyéb szennyeződés nem keletkezik.
A kőzetgyapot garantált hőszigetelő paraméterei – közvetlenül a tetőtérben – csak a speciális felhordó berendezéssel biztosíthatók. A berendezésünkkel max. 40 méter magasságú épületszerkezetek szigetelése végezhető el a létesítmény többi részének zavarása nélkül.

Szigetelő munkát egész évben, időjárástól függetlenül, az ország egész területén, közúti forgalomban közlekedő tehergépjármű által megközelíthető épületekben tudunk végezni.

Legfrisebb Hírek