Padlásfödém szigetelés

Családi és társasházak padlásfödém szigetelése.

Mindenkiben felmerült az a kérdés, hogy miért olyan fontos a padlásfödém szigetelése, illetve milyen megtérüléssel számolhatunk, ha hőszigeteljük a födémet. A Webinsulation Kft erre ad Önnek választ a következő leírásból:

padlasfodem.png

Milyen vastag legyen a hőszigetelés?

A kőzetgyapot hőszigetelés vastagságával nem érdemes spórolni, mivel a tetőn keresztül távozik a lakásból a legtöbb hőenergia. Az épület energiájának akár a 20%-a is távozhat a padlásfödémen, ezért érdemes gondosan kiválasztani a szigetelés vastagságát!
Ezért erre a helyre mindig vastagabb hőszigetelést kell tenni, mint a falakra. A javasolt hőátbocsátási tényező (U=0,2 W/m2K) eléréséhez 18 cm vastag fújt kőzetgyapot hőszigetelést kell alkalmazni (kerámia béléstestes födém esetén). Az alacsony energiájú ház szigetelési értékeit szeretnénk elérni, úgy a kőzetgyapot granulátumból 28 cm vastag hőszigetelést kell készíteni.

A  fújt kőzetgyapot előnyei:
Fújt kőzetgyapot előnyei:
•     λD = 0,038 W/(mK).
•     Nem éghetõ A1, s1, d0.
•     40-75 kg/m3 testsűrűség.
•     Nem zsugorodik.
•     Nincs hőmozgása.
•     Nem esik össze.
•     Természetes alapanyag - bazaltkő.
•     Gyors kivitelezés.
•     Hulladék mentes bedolgozás.
•    Rés-hőhídmentes szigetelés.
•    A termék régi és új épületeken egyaránt alkalmazható


Padlásfödém hőszigetelése:

Utólagos hőszigetelés kifejezésre legtöbbször a homlokzati szigetelést jut eszünkbe, pedig a családi házak és a társasházak esetében van egy másik lehetőség is a fűtési számla csökkentésére. Jelenleg is található sok olyan épület ahol nem megoldott a födémszigetelés vagy csak részlegesen.
Mindenképpen szükséges a hőszigetelés akkor is, ha a falakat már hőszigeteltük, de a padlásfödémet még nem. Különösen fontos, hogy a csatlakozási pontoknál hőhidak alakulnak ki, ez pedig előbb vagy utóbb gombásodást penészedést okozhat a szerkezetben. A megfelelően kiválasztott szigetelés megelőzi ezeket a problémákat.
A korábban épült családi házak padlástereinek hőszigetelése nem mindig könnyű feladat.


Erre kínál megoldást a Webinsulation Kft a fújt kőzetgyapot hőszigeteléssel. A Fújt kőzetgyapotnál nem kell tartani attól, hogy a bejuttatott kőzetgyapot granulátum által létrehozott szigetelés idővel össze roskad vagy nedvességet vesz fel. Teljes keresztmetszetében páraáteresztő. A termék régi és új épületeken egyaránt alkalmazható.
A technológia alapjául szolgáló berendezés, melyet egy dízelmotor hajt így nincs szükség külső energiaforrásra a működéshez. A szigetelőanyagot a gép fellazítja és egy nagynyomású kompresszor segítségével 100mm-es csövön keresztül juttatja el a szigetelendő területre. A kompresszor képes akár 40 méteres magasságba is feljuttatni a szigetelőanyagot.

A WebinsulationKft. szívesen áll fújt kőzetgyapot hőszigeteléssel
kapcsolatos információval és helyszíni szaktanácsadással az érdeklődők rendelkezésére
(+36-30-520-7843,  info@webinsulation.hu)

Legfrisebb Hírek