Panelházak kettős héjalású hidegtetőinek szigetelése

Panelházak kettős héjalású hidegtetőinek szigetelése

panelház-_2.png

Panelházak szigetelése. Ma az ún. panel-programban megfelelő energia besorolás után, lehetőség van az épület termo modernizációjára, amivel kiegészítő munkálatokkal lehet feljavítani az épület energia kihasználását.
Az energiahordozók árainak emelkedése, egyre súlyosabb terheket ró közösségünkre, ránk tulajdonosokra. Sajnos a panelépületek kialakítása a falazatoktól a nyílás-zárókon a fűtési rendszeren át a tetőkig alapesetben nem teszi lehetővé azt, hogy spórolni tudjunk a fűtési energiával.


Cégünk Magyarországon az idei évtől vezeti be a dupla héjú tetők szigetelésére szolgáló szórt kőzetgyapotos szigetelést, amelynek lényege az, hogy a tető héjazatába juttatjuk be a szigetelő anyagot, ezáltal több évtizedre megvédve azt a környezeti és fizikai hatásoktól.


A technológia lényege, hogy a födém néhány helyen történő megfúrásával szigetelő anyag kerül bejuttatásra (befúvásos technológiával) a kívánt hőszigetelő értéknek megfelelő vastagságban.Pl.:30cm vastagságban befújt kőzetgyapot hőátbocsátási tényezője k=0,118 W/m2K

A bejuttatott termék A1-es nem éghető kőzetgyapot anyagból készül. A szigetelőanyag a szerkezet páratechnikájában egyáltalán nem okoz változást, a pára-ellenállási tényezője: µ=1. (polisztirol értéke: 80-100 között, diszperziós festékek: 200-250)

Miért jobb ezt a technológiát alkalmazni, mint a hagyományos szigeteléseket?
-    Elkerülhető a födém dűbelezése (6-8 db/m2)
-    Kiküszöbölhető a viharok-szélrohamok által okozott kár, nem szakítja le a hőszigetelést a tetőről
-    A hagyományos lépésálló hőszigetelő lapok által okozott hőtágulás (zsugorodás, és tágulás) nem jelentkezik, a vízszigetelő anyag élettartama hatványozottan megnövekszik
-    A vízszigetelést elég egy rétegben lefektetni, nem szükséges dupla rétegrend, valamint párazáró fólia alkalmazása
-    Elkerülhető a hőszigetelési anyag sérüléséből adódó beázás (kagylósodás-átázás)
-    A teljes tető „lépésállóvá” válik
-    A hőszigetelő réteg sokkal tovább használható, mint a hagyományos lépésálló szigetelés évtizedekig sértetlen marad, nem roskad össze-teljes keresztmetszetében víztaszító
-    A kivitelezés nagyon költségtakarékos, nem keletkezik hulladék
-    A kivitelezés gyorsaságának köszönhetően a tárolási költségek tizedére csökkennek
-    Meglévő vízszigetelés esetén is lehetséges alkalmazni, csak azon a néhány helyen szükséges a vízszigetelő réteget kijavítani, ahol a befúvás megtörténik
-    Évek múltán az elöregedett vízszigetelést a hőszigetelő réteg cseréje nélkül lehet megoldani


A felsorolásból kiemelném azt, hogy a meglévő vízszigetelés jó minősége esetén azt nem szükséges nagy költségekkel újra telepíteni. A hőszigetelő termékünk a szigetelésen át is be lehet juttatni nem, kell ismét vízszigetelni!

Ha a tetőn sok felépítmény található (központi szellőzők, napelem, napkollektor) szintén sokkal gazdaságosabb és gyorsabb megoldást jelent szigetelési rendszerünk!

Természetesen, ha szükséges cégünk garanciálisan el tudja végezni az épület vízszigetelési munkáit is teljes megoldási csomagot kínálva az Önök részére.

A kettős héjalású hidegtetők hőszigeteléséről szoló műszaki leírást ide kattintva tekintheti meg.


Legfrisebb Hírek